Світоліна з перемоги стартувала на Australian Open

Фото: ukrinform.ru

Перша «ракетка» України, харківська спортсменка Еліна Світоліна успішно стартувала на турнірі серії Grand Slam Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу в Мельбурні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформ.

У першому колі змагань посіяна під 5-м номером Світоліна завдала поразки Марі Боузковій з Чехії – 6: 3, 7: 6 (7: 5)

Тенісистки провели на корті майже 2 години.

Ключовими в першому сеті стали третій і четвертий гейми. Спочатку Світоліна відіграла брейкпоінт опонентки, а потім заробила потрійний, а чешка відразу ж подала подвійну. Взагалі в першому сеті Боузкова частенько помилялася, при тому що в розіграшах відчувала себе досить непогано. Помилки Світоліной були більш помітні, тому що вони траплялися вже у виграшному становищі, але в сумі їх було трохи менше. Харків’янці вдалося захистити всі свої подачі, стартова партія була виграна з четвертого сетбола.

На початку другого сету тенісистки обмінялися брейками, після чого особливих шансів виграти чужу подачу ні у кого не спостерігалося. Еліна виграла в жорстокій боротьбі двох характерів.

Це була третя зустріч тенісисток, українка виграла вдруге.

За вихід до третього кола українка зустрінеться з 16-річною американкою Корі Гауфф (№48 WTA), яка обіграла швейцарку Жиль Тайхман – 6: 3, 6: 2. Зустріч Світоліной і Гауф відбудеться 11 лютого. Раніше тенісистки не зустрічалися.

Світоліна в дев’ятий раз грає на Відкритому чемпіонаті Австралії. Кращий результат Еліни – 1/4 фіналу в 2018 і 2019 роках.

Australian Open-2021 триватиме до 21 лютого.

Як повідомляв Харків Times, Світоліна вийшла в 1/4 фіналу турніру WTA Gippsland Trophy в Мельбурні (Австралія) з призовим фондом $ 565,53 тис. У матчі 1/8 фіналу харків’янка перемогла представницю Латвії Олену Остапенко.